Orodje BOSCH

orodje-bosch

Skupina BOSCH je vodilna svetovna ponudnica tehnologije in storitev. Zaposluje približno 375000 ljudi po vsem svetu in je po zadnjih poročilih za leto 2015 ustvarila 70 milijard prihodkov iz prodaje. Dejavnost korporacije BOSCH je razdeljena na štiri poslovne sektorje: Mobilne rešitve, industrijska tehnologija, potrošni material in Energijska ter stavbna tehnologija.

Skupina BOSCH obsega podjetje Robert Bosch GmbH ter več kot 440 podružnic in regionalnih podjetij v približno 60 državah po svetu. Skupaj s prodajnimi in storitvenimi partnerji je BOSCH prisoten v skoraj 150 državah. Ta svetovni razvoj, proizvodnja in prodajna mreža so temelji za nadaljnjo rast. Podjetje je za svoje orodje Bosch leta 2015 po vsem svetu vložil okoli 5400 patentov, kar dokazuje, da je podjetje naravnano strogo k inovativosti in uporabnosti svojega orodja. Strateški cilj skupine BOSCH je zagotoviti inovacije za povezano življenje. BOSCH izboljšuje kakovost življenja po vsem svetu z izdelki in storitvami, ki so inovativne in vzbujajo navdušenje. Kot na kratko pove njihovo geslo: “Bosch po vsem svetu ponuja tehniko za življenje.”

Podjetje BOSCH je v Stuttgartu leta 1886 ustanovil vizionar Robert Bosch (živeč med leti 1861 in 1942) kot delavnico za finomehaniko in elektroniko. Posebna lastniška sestava podjetja Robert Bosch GmbH zagotavlja podjetniško svobodo skupine in omogoča dolgoročno načrtovanje ter vlaganje v večje naložbe za zagotovitev njegove prihodnosti. (vir: Bosch)